Aba Város

menü
06 22 430 002

Jelentkezzen polgárőrnek!

2008-10-24 00:22
Az Abai Polgárőr Egyesület folyamatosan várja abai lakosok jelentkezését, akik kedvet és elhivatottságot éreznek a polgárőr munkához.
Olyan 18. évüket betöltött személyek jelentkezését várjuk, akik úgy gondolják, hogy tevékenyen részt szeretnének venni községünk közbiztonságának javításában, a lakosok nyugalmának megóvásában; akik nem azt kérdezik, hogy "Miért nem tesz már valaki valamit?", hanem ők maguk is aktívan hozzájárulnak ahhoz, hogy elvárásaiknak megfelelő legyen Aba közbiztonsága.

Az egyesület céljai:
- szépülő nagyközségünket megóvjuk a rongálásoktól
- hozzájáruljunk a közterületek nyugalmának megóvásához
- segítsük a köz- és magánvagyon védelmét


    Várjuk azok jelentkezését is, akik kedvet éreznek a tájékoztató, figyelemfelhívó, megelőző tevékenység szervezéséhez, annak érdekében, hogy minél kevesebben váljanak bűncselekmények áldozatává, illetve a bűncselekmények áldozatainak segítségnyújtásában szeretnének részt venni.

Nem csak a vagyonvédelemmel akarunk foglalkozni, kiemelt figyelmet kívánunk fordítani a balesetek megelőzése érdekében a szabályos, biztonságos és kultúrált közlekedés propagálására.

      A jelentkezőkkel szembeni elvárásaink:

- elhivatottság
- lelkesedés
- jó problémamegoldó képesség
- büntetlen előélet
- kellő mennyiségű szabadidő a havi minimum 1  szolgálatra, vagy önkéntes munkára
- a járőrszolgálat iránt érdeklődőktől elvárás továbbá a szolgálati szabályzat ismerete és annak betartása


   A jelentkezők oktatáson vesznek részt, polgárőr igazolványt kapnak, ezután kezdhetnek hozzá polgárőr feladataik ellátásához. Az oktatás természetesen ingyenes, a polgárőr munka pedig társadalmi munka, melyet mindenki azért végez, mert nemcsak nézni akarja a környezetében zajló történéseket, hanem maga is alakítani szeretné azt, hiszen lakókörnyezetünk, tereink, parkjaink, intézményeink és a lakosok magántulajdonának védelme mindannyiunk közös érdeke.

Abán az utóbbi egy évben anyagi gondok, és tagi érdektelenség miatt alábbhagyott a helyi Polgárőr Egyesületi munka. A vezetőség úgy döntött, hogy ebben a forráshiányos helyzetben megpróbáljuk újjászervezni az egyesületi tevékenységünket, elindítjuk községünkben a Szomszédok Egymásért Mozgalmat! Ennek szervezésére is várunk új tagokat egyesületünkbe!

Részletesebben erről a Szomszédok Egymásért Mozgalom link alatt olvashatnak.

Az Alapszabály, a Működési Szabályzat   a Polgárőr Törvény elolvasható a www.aba.hu/polgarorseg honlapunkon a Letöltések link alatt.   Innen letölthető a Jelentkezési lap is!


Kérjük, hogy a kitöltött jelentkezési lapokat adják át Németh László egyesületi elnökünknek!

Várjuk érdeklődését, jelentkezését:

                                                                      

Egyesület vezetősége


Kapcsolódó dokumentumok: