Aba Város

menü
06 22 430 002

XX. ABA NAPOK és V. Hagyományok Forrása

2013-08-18 16:31

www.abanapok.hu

Programfüzet letöltése itt

ABA NAPOK - 2013 - A KIRÁLYOK ÜZENETE
Atilla királytól a részvételi demokráciáig

„Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való"

Az égiek által szőtt ajándék a helyi közösség számára a huszadik jubileumi ABA NAPOK és a városavató ünnepségünk is. Aba 2013. július 15. napjával városi címet kapott, s mint minden városnak, amely egyedi „megbízatást" teljesít, a saját útját kell végigjárnia.

lajos2


Atilla, Szent István és Mátyás, a három szakrális királyunk felelősségteljes uralkodásukkal, felemelő tetteikkel olyan lelki, szellemi örökséget hagytak maguk után, olyan évszázadokon átsuhanó üzeneteket küldenek számunkra, amelyek irányt mutatnak, megerősítenek és nemesítenek mindannyiunkat, a közösségünket pedig példaértékű tettekre sarkallják. Aba közösségének alkalmazkodnia kell a változásokhoz, de lelkében nem szabad változnia, kapaszkodnia kell az ősi hagyományok lélekerősítő gyökereibe.

Királyaink szerint Üstengri törvénye, hogy a jótett, a jó szándék áldásként, szerencseként visszaszáll az emberre, a rossz szándék és cselekedet pedig sikertelenséget hoz elkövetőjére. Tiszteljük hát e törvényeket. Tiszteljük az ősöket, az ősök hagyományait és tanításait. Erős hittel végezzük feladatainkat, hogy ezáltal egy biztos lábakon álló összekötő hidat tudjunk felépíteni a múlt, a jelen és a jövő között. Ha hitünk pajzsát tartjuk, az idvesség sisakja is rajtunk lesz. Ha becsületet szeretnénk közösségünknek, szeretnünk kell az igaz ítéletet, ha lelkünket magunkénak szeretnénk, akkor türelmesnek kell lennünk.

Mert „kitárulnak majd a kapuk és mellénk áll az öreg és a fiatal, a férfi, az asszony és a gyermek, s az igazságtalanság a föld színéről eltöröltetik..."

Isten hozott mindenkit az ABA NAPOKON!


Kapcsolódó dokumentumok: